Σε υπνοσακους στην παραλία κοιμούνται αναπληρωτές σε Σαντορίνη & ΜύκονοΣε υπνόσακους στις παραλίες της Σαντορίνης και της Μυκόνου αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στα δυο νησιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αιτία για αυτήν την ταλαιπωρία είναι η έλλειψη ξενοδοχείων και δωματίων που ήταν νοικιασμένα, αλλά και το γεγονός ότι για να βρουν ελεύθερο δωμάτιο έπρεπε να πληρώσουν πολύ ακριβά ενοίκια.
Αρκετοί ήταν και εκείνοι που κοιμήθηκαν στις παραλίες, μέσα στα αυτοκίνητά τους, ή έστησαν σκηνές.
Το υπουργείο Παιδείας προσέλαβε 15.000 άτομα μέσα σε δύο μέρες για να καλύψει να κενά, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το πού θα κοιμηθούν οι άνθρωποι αυτοί που κλήθηκαν να αναλάβουν καθήκοντα την τελευταία στιγμή, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Η Ελένη Μπλάντα είναι αναπληρώτρια δασκάλα Αγγλικών. Προσελήφθη σε σχολείο της Σαντορίνης. Είναι μια από εκείνους που δεν είχαν που να μείνουν.
«Έχω μείνει στον αέρα, με ένα αμάξι φορτωμένο, χωρίς να ξέρω που θα μείνω. Συγχωρέστε με, αλλά δεν έχω ξαναζήσει χειρότερη ημέρα στη δουλειά μου», λέει χαρακτηριστικά στα «Νέα». Πέρασε το πρώτο βράδυ σε ένα διαμέρισμα με δυο συναδέλφους της.
 Η Αφροδίτη Μ. είναι μητέρα ενός παιδιού ενάμιση έτους και βρέθηκε στη Σαντορίνη με τον άντρα της που είναι εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
«Δεν υπήρχε τίποτα να μείνουμε» λέει μιλώντας στα «Νέα».
«Μας έδειξαν ένα πολύ κακό δωμάτιο που δεν είχε καν τουαλέτα μέσα. Δεν ξέρω πώς πήγαμε σήμερα στο σχολείο για τον αγιασμό. Πάλι καλά, λέγαμε, που κάναμε τελικά και μπάνιο. Δεν μπορούμε καν να μαγειρέψουμε σωστά για το παιδί μας. Και φυσικά δεν είχαμε καν μέρες να ψάξουμε που θα μείνουμε».
Με παρέμβαση του δήμου Σαντορίνης στο οποίο κατέφυγαν χθες το πρωί οι εκπαιδευτικοί για να ζητήσουν βοήθεια η οικογένεια βρήκε τελικά σπίτι για λίγες ημέρες κανένας όμως δεν τους εξασφάλισε μία μόνιμη λύση για τη φετινή χρονιά.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Θανάσης Κικίνης, είπε πως η κατάσταση είναι τραγική καθώς όλα τα σπίτια έχουν δοθεί στην τουριστική κατανάλωση και οι καθηγητές δεν μπορούν να βρουν κατάλυμα για να μείνουν.
Ταυτόχρονα ο κ. Κικκίνης επεσήμανε πως τα κενά στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα και οφείλονται στο γεγονός πως όταν συνταξιοδοτούνται οι εκπαιδευτικοί, δεν διορίζονται νέοι.
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Τα Νέα», στις 12/9/2017

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Maria On Line: Νέα εκπομπή (Αφιέρωμα Σαντορίνη)

Meltemi Bar: Δεν έχεις φάει τέτοια μακαρονάδα Καρμπονάρα! Στην Περίσσα Σαντορίνης!