Σαντορίνη, το νησί που δεν «ξεκουράζεται» ποτέ


Το λεωφορείο που ανεβάζει τους τουρίστες στην πόλη όχι απλά είναι γεμάτο, αλλά έχει και αρκετούς όρθιους. Η κίνηση στον ανηφορικό δρόμο που συνδέει το λιμάνι με την πόλη, είναι μεγάλη καθώς προηγούνται του λεωφορείου μεγάλες φορτωμένες μπετονιέρες που «αγκομαχούν» να ανέβουν στο νησί, που γνωρίζει ανοικοδόμηση κάθε χρόνο.
Δεν βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, τον 15Αυγουστο, αλλά στις αρχές Μαρτίου, στον Αθηνιό, το λιμάνι της Σαντορίνης, μετά από ένα οκτάωρο ταξίδι από τον Πειραιά, σε ένα πλοίο όπου οι οικονομικές του θέσεις ήταν όλες γεμάτες.
«Όταν όλα τα άλλα νησιά «ξεκουράζονται» για αρκετούς μήνες από την καλοκαιρινή περίοδο, η Σαντορίνη δεν «κοιμάται», μας αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος του νησιού, που περιμένει με μια ταμπέλα στο χέρι, τους τουρίστες που έχουν κάνει κράτηση για να τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο τους. «Ο τουρισμός πλέον στο νησί είναι σε δωδεκάμηνη βάση. Το τετράμηνο Δεκεμβρίου-Μαρτίου δεν υπάρχει η νυχτερινή ζωή του καλοκαιριού, υπάρχουν όμως μπαρ και κέντρα διασκέδασης σε άλλα σημεία του νησιού. Ο μεγάλος αριθμός τουριστών από όλο τον κόσμο, κυρίως από την Ασία, κυκλοφορεί τα πρωινά στα σοκάκια της πόλης, που μετά την δύση του ηλίου σχεδόν ερημώνουν», προσθέτει.
Φθάνοντας στην πόλη διαπιστώνουμε ότι έχει δίκιο. Η ανεύρεση ξενοδοχείου δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, όπως περιμέναμε, λόγω της εποχής. Χρειάστηκε να περιηγηθούμε για μια ώρα περίπου στην πόλη των Φηρών, για να βρούμε ένα οικονομικό κατάλυμα.
Τα πολύβουα σοκάκια των Φηρών που στη διάρκεια του καλοκαιριού πλημμυρίζουν από κόσμο, είναι μετά τη δύση του ηλίου σχεδόν άδεια και σκοτεινά. Όχι όμως έρημα, καθώς συναντάς τεχνίτες που συνεχίζουν υπό το φως των λαμπών τις εργασίες ανακαίνισης των εκατοντάδων μαγαζιών, μπαρ, κέντρων εστίασης, ξενοδοχείων, αλλά και σπιτιών προς ενοικίαση. Η σεζόν αρχίζει σε λίγες ημέρες και όλα πρέπει να είναι έτοιμα.
Στα τέλη Μαρτίου καταφθάνει στο νησί η πρώτη «πλωτή πόλη». Ξεκινούν τα κρουαζιερόπλοια που θα ανεβάζουν στο νησί χιλιάδες τουρίστες κάθε μέρα μέχρι και λίγο πριν τα Χριστούγεννα!
Το ίδιο και στην Καλντέρα, οργασμός έργων. Παντού μπετονιέρες. Σπίτια ξεφυτρώνουν μέσα στους βράχους, σε σημεία που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί. Υπερπολυτελή, με πισίνες και τζακούζι έτοιμα να φιλοξενήσουν επισκέπτες από κάθε μεριά του κόσμου, που πέρυσι ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η εντυπωσιακή & ταλαντούχα Βίκυ Κάβουρα

Μαγική από ψηλά η Σαντορίνη!