Έτοιμη για το Πάσχα η Σαντορίνη


Ο τουρισμός στη Σαντορίνη διαρκεί όλο τον χρόνο, ωστόσο τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά και επίσημα η νέα τουριστική σεζόν.
Το νησί της Σαντορίνης περιμένει τους πιστούς από κάθε γωνιά της Γης, για να γιορτάσουν το Πάσχα.
Τα σοκάκια ασβεστώθηκαν, τα γαϊδουράκια ζώστηκαν τα σαμάρια τους, ενώ ιερείς και πιστοί ανοίγουν και καθαρίζουν τα ξωκλήσια για να υποδεχτούν την Ανάσταση του θεανθρώπου.
Το μονοπάτι που συνδέει το Ημεροβίγλι με την Οία έχει γεμίσει αγριολούλουδα, ενώ οι φούρνοι μοσχομυρίζουν μελιτίνια, τα πασχαλινά γλυκάκια με μυζήθρα και ζάχαρη.
Οι ξενοδόχοι είναι ικανοποιημένοι με τις κρατήσεις, οι πισίνες έτοιμες για τους τολμηρούς και τις πρώτες βουτιές και ο ήλιος στη θέση του, για τη δική του μοναδική παράσταση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Οία, όπου οι ακολουθίες πραγματοποιούνται στην εκκλησία της πλατείας Παναγία Πλατσανή, με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία σύμφωνα με την παράδοση προέρχεται από την Κρήτη και βρέθηκε από τους ψαράδες στη θάλασσα.
Το Πάσχα στη Σαντορίνη έχει την κατάνυξη που του αρμόζει.
Εδώ άλλωστε πραγματοποιείται και ο πιο ατμοσφαιρικός επιτάφιος των Κυκλάδων μέσα στο μεσαιωνικό Πύργο, όπου δεξιά και αριστερά του δρόμου η πομπή περνά μέσα από αναμένους πυρσούς που μυρίζουν λιβάνι.
Για την ανάσταση πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν το μοναστήρι του προφήτη Ηλία στο ψηλότερο σημείο του νησιού με πυροτεχνήματα που φωτίζουν ολόκληρο το νησί.  


Πηγή: Ετοιμη για το Πάσχα η Σαντορίνη -Ασβεστώθηκαν τα σοκάκια, στους φούρνους τα μελιτίνια [εικόνες] | iefimerida.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ετοιμάζουν το θρυλικό Mamounia Club!

Ακυρώνονται όλες οι αφίξεις της Sun Princess στη Σαντορίνη

...Έτσι δουλεύουν στη Σαντορίνη! (VIDEO)